A Pótát legyőző Szőcs a női bajnok, Boll nyert a férfiaknál
2018. február 05. hétfő, 07:20    Nyomtatás

A nőknél a negyeddöntőben Póta Georginát búcsúztató romániai magyar Szőcs Bernadette, a férfiaknál pedig a német Timo Boll nyerte meg az asztaliteniszezők Európa Top 16-bajnokságát a svájci Montreux-ben.

A nyolcadik helyen kiemelt, marosvásárhelyi születésű Szőcs vasárnap előbb négy szettben megverte a svéd Matilda Ekholmot, majd a döntőben a címvédő, holland Li Jiénél is jobbnak bizonyult. A 22 éves játékos az egész torna során mindössze egy játszmát vesztett, a döntőben.

A férfiaknál két német, Boll és az előző három évben győztes Dimitrij Ovtcharov játszotta a finálét, s előbbi négy szettben diadalmaskodott.

Szőcs először, míg a 36 esztendős Boll 2002, 2003, 2006, 2009 és 2010 után hatodszor nyerte meg a rangos európai viadalt.

A tornát a korábbi gyakorlattal ellentétben kieséses rendszerben bonyolították le, ezúttal tehát nem volt csoportszakasz, a végső sikerhez négy meccset kellett nyerni. A győztes mindkét nemnél hatezer euróval gazdagodott.

Az 5-8. pozícióban záró Póta Georgina nyolcadszor indult a bajnokságon - amely 2014-ig 12 fős volt -, a legjobb eredménye a tavalyi ötödik hely, az elődöntőbe még egyszer sem sikerült bejutnia.

 
FacebookTwitterGoogle bookmark