Segíts! - családi háza és asztalosműhelye porig égett
2013. május 12. vasárnap, 16:08    PDF Nyomtatás E-mail
Szabó Gábor háromgyerekes családapa vagyok. 1970-ben születtem Zetelakán, a 394. szám alatt laktam. Segítséget szeretnék kérni családi házunk és az asztalosműhelyünk újraépítéséhez, amely 2013. április 25-én porig égett!

Számunkra létfontosságú az asztalosműhely, mert a mindennapi kenyerünket biztosította. Bármilyen segítséget szívesen fogadunk, legyen az anyagi, akár természetbeli (tégla, faanyag, cserép stb.), vagy fizikai munka. 

Ha valaki nagyobb pénzösszeget tud felajánlani, ellenértékben asztalosmunkákat vállalok: ajtó-ablak, bútor, kerti bútorok, filagóriák, kutak, lépcső, székely kapu, faragott/festett bútor és bármi, amit fából varázsolni lehet, mert hagyományőrzéssel is foglalkozunk!

Mindent előre is nagyon köszönünk!

Tel.: 0745-860 632, e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

RON Cod Iban: RO 25BPOS21103584964RON03 Bancpost
EUR Cod IBAN: RO 14BPOS21103584964EUR01 Bancpost

My name is Szabó Gábor and I am the father of three children. I was born and raised in the community of Zetea, no. 394, Harghita County. I would like to ask for help for the reconstruction of our house and wood workshop, that burnt to the ground on 25th of April, 2013. 

The workshop is vital, because it represents the source of our main income. We accept any type of help, that may come as money, construction materials, working tools and equipment or phisical work. 

If anyone has the posibility to provide a greater amount of money I can honour it by executing wooden products in exchange, such as windows, doors, furniture, stairs for the inside, gates in Hungarian style, sculpted and painted furniture, anything that can be made of wood. 

Thank you a lot!

Tel.: 0040-745-860-632, e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

RON Cod Iban: RO 25BPOS21103584964RON03 Bancpost
EUR Cod IBAN: RO 14BPOS21103584964EUR01 Bancpost
 
FacebookTwitterGoogle bookmark
HÉTLÉPÉS PÉTERÉRT! – jótékonysági koncertsorozat
2011. november 17. csütörtök, 13:18    PDF Nyomtatás E-mail
A sepsiszentgyörgyi 14 éves Egyed Pétert néhány hónapja agydaganattal diagnosztizálták, Magyarországon műtötték és Németországban kezelik. A nyolcadikos fiú várhatóan jövő nyárig szorul állandó terápiára és orvosi felügyeletre, amelynek költségei meghaladják a család lehetőségeit.

A család megsegítésére sokan összefogtak már eddig is. Most háromszéki zenészek, előadóművészek és művelődésszervezők készítenek elő egy jótékonysági koncertsorozatot, amely a HÉTLÉPÉSBEN PÉTERÉRT! címet viseli. A „hétlépést” a magyar táncrendből kölcsönözték, „zárt összefogódzással járt páros tánc” megnevezése. A koncertek összeállításakor elsődleges szempont volt, hogy minél szélesebb körű korosztályt szólítsanak meg. A szervezők hiszik, hogy együtt tudunk segíteni!
Bővebben...
 
FacebookTwitterGoogle bookmark
Segélykoncert egy énekesért
2011. február 17. csütörtök, 12:41    PDF Nyomtatás E-mail
Súlyos betegségben szenved a marosvásárhelyi Téglagyári Megálló énekese – az együttes székelyföldi segélykoncert-turnét tart márciusban. A 46 éves Köllő László ismert figurája az erdélyi rock-életnek: előbb az Autostop MS, majd hosszú évekig a Téglagyári Megálló énekeseként láthatta-hallhatta a közönség.

Az Angyalnak is becézett Lacinál egy autóbalesetet követő kivizsgálás során agydaganatot fedeztek fel, januárban műtéten esett át Marosvásárhelyen. Betegségéből ez azonban nem gyógyította ki, további (kemoterápiás) kezelésre van szüksége. Társai, a Téglagyári Megálló együttes tagjai ezért márciusban segélykoncert-turnét szerveznek különböző székelyföldi városokban: Székelyudvarhelyen március 11-én, pénteken este lépnek fel a helyi Shadows társaságában, a koncertet a Kossuth Lajos utcai Thunder Rock Clubban tartják. Ercsei Ferenc, az együttes vezetője elmondta, hogy a koncerteken 10 lejes belépő lesz, de elhelyeznek egy perselyt is, amibe szintén lehet adományokat elhelyezni.


Segíts, te is lehetsz Angyal!
Aki nem tud részt venni az eseményen, de támogatni szeretné Lacit, megteheti a következő bankszámlaszámokon keresztül:

LEJ - RO 18 BTRL 02701205R86465XX 
FORINT -  RO 59 RZBR 0000060013273102 RZBRROBU  
EURO - RO 59 RZBR 0000060013273094 RZBRROBU
 
FacebookTwitterGoogle bookmark
Segítség, nem akarok meghalni!
2011. február 10. csütörtök, 09:29    PDF Nyomtatás E-mail

A nevem Gál Csaba, 48 éves székelyudvarhelyi lakos vagyok. 2005-ben felfedezték, hogy meg vagyok fertőzve Hepatitis C-vírussal, amit kellőképpen nem fertőtlenített orvosi eszközzel lehet elkapni. 2006-ban betegnyugdíjaztak, mert már nem lehetett segíteni, májcirrózis alakult belőle.
A kolozsvári 3-as belgyógyászati kórházban kezeltek háromhavonta 2010
októberéig. Ekkor vették észre, hogy a májam rohamosan romlani kezdett, így májcserét javasoltak. Bejutottam a bukaresti májcsere-központba 2010
novemberében, ahol elmagyarázták a veszélyeket és elmondták, az idővel harcolok, minél hamarabb élő donort kell vigyek.

Megkérek mindenkit, ha tud segíteni donorként, jelentkezzen, ha nem tud, akkor értesítsen minél több személyt, kell kerüljön egy “jó ember”, aki segít rajtam.A donor feltételei:
– AII+ vércsoport (AII, Rh-pozitív)
– ne legyen krónikus beteg (sárgaság, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, valamint tüdőbetegségek)
– ne legyen túlsúlyos
– 20-55 év a korhatár
– káros szenvedélyek kizárva (drog, ital, cigaretta)
– igazolás a munkahelyről vagy a munkanélküliségről

NE HAGYJATOK MEGHALNI!!!
Nem az anyagiak a lényeg, hanem az élő donor.

E-mailcímem: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .
Telefon: 00 40 742 311 139.

Szívből köszönöm,
Gál Csaba

 
FacebookTwitterGoogle bookmark
Balázs élni akar
2010. december 23. csütörtök, 17:19    PDF Nyomtatás E-mail

Karácsony táján talán egy kissé nyitottabbak vagyunk embertársaink gondjaira, ilyenkor inkább készek vagyunk segíteni. 

Születési rendellenességekkel jött a világra októberben Székelyudvarhelyen egy kisfiú: a végtagjai egybenőttek, jellegzetes koponyaformája és arca van. A gyergyószentmiklósi szülők első és nagyon várt gyermeke Madarász Balázs Bendegúz.

Bővebben...
 
FacebookTwitterGoogle bookmark


1. oldal / 2